Waar wij het voor doen

Focus op autonomie

Een van de trends in de ICT is dat steeds meer kleine kwalitatieve ICT dienstverleners fuseren of worden overgenomen door private equity-bedrijven. Grotere dienstverleners hebben hoge kosten. Sales en marketing personeel, consultants, projectmanagers, recruitment team, kantoorlocaties, lease-wagenpark. Vandaar dat deze grotere dienstverleners zich vooral richten op MKB-plus (250+ werkplekken), gezien deze organisaties budgetten hebben die bij dit kostenmodel passen.

Ook kleine(re) organisaties hebben behoefte aan professionele dienstverlening, echter zonder het budget van een grote organisatie. Hoe kun je organisaties goed vooruit helpen voor een bescheiden budget? Goede vraag, daar hebben wij bij Cordialo ook goed over nagedacht.


Wederzijdse voordelen

Vrijwel iedere organisatie heeft een interne of externe systeembeheerder en/of helpdesk. Deze werken veelal op incident-basis, als er iets misgaat wordt er gewerkt om het probleem op te lossen. Cordialo richt zich vooral op het voorkomen en minimaliseren van incidenten. Overzichtelijkheid door een Visio-tekening van de omgeving te maken. Status en werkwijze van patch management, test-omgeving, draaiboek disaster recovery. Onderzoeken hoe lang het duurt na aan calamiteit een vervangende server of switch te plaatsen om maar een voorbeeld te noemen.

Wij leggen samen met de organisatie vast wat de top-prioriteit applicaties zijn, hoe deze worden veiliggesteld en hoe ze kunnen worden hersteld in geval van ransomware, brand of hardware uitval. Alle inzichten worden volgens onze templates gerapporteerd waardoor ook verschillen tussen aanpak van verschillende organisaties tot voordelen kunnen leiden.


Beveiliging door versimpeling

Grote kans dat u met ons in contact bent gekomen door onze veilig email verkeer campagne. Dat is een mooi voorbeeld van de zaken waar wij op letten. De gemiddelde organisatie wordt dagelijks overspoeld met diverse incidenten die voorrang krijgen op de strategische inrichting. Nog nooit een echte disaster-recovery test uitgevoerd? Wij kunnen direct helpen.